sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Uusi kotikaupunkini - Meine neue Heimatstadt

En ole vielä ollenkaan kerennyt esitellä uutta kotikaupunkiani eli omistetaanpa tämä postaus sille. Münster on (Wikipedian mukaan) vajaan 300 000 asukkaan kaupunki Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa Luoteis-Saksassa. Münster ei sitten ole nähnytkään Müncheniä, että älkää menkö sekoittamaan näitä kahta keskenään, niin kuin moni tekee. Viimeistään siinä vaiheessa, kun keskustelukumppani alkaa puhua Oktoberfesteistä, tietää ettei nyt olla ihan kartalla...

Näin kaunis on mun kotitalo...


Aww! Meidän naapurin kissa, joka kulkee aina vapaana ulkona ja mä lässytän sille suomeksi, niin et naapurit katsoo oudosti.


Westfälische Wilhelms-Universitätin päärakennus eli tutummin Schloss (linna). Münsterissä on useampia korkeakouluja ja yksi Saksan suurimmista yliopistoista, joten ei ihmekään, että noin 20% kaupungin asukkaista on opiskelijoita.


Prinzipalmarkt keskustassa. Vaikka talot näyttää vanhoilta, niin mun käsityksen mukaan ne on rakennettu toisen maailmansodan jälkeen uudelleen vanhaan tyyliin, koska alkuperäiset tuhoutuivat pommituksissa.


Überwasserkirche


Kaupungin läpi menee piskuinen Aa-joki, josta tässä pari kuvaa.Jüdefelderstraße eli yksi Münsterin "baarikaduista".


Tässä nyt vaan vähän maistiaisia kaupungista. Laittelen joskus myöhemmin lisää kuvia, kunhan saan ensin otettua niitä. Kaupungista vielä sen verran, että mun kämppikset kertoi, et Münster on tunnettu siitä, että täällä sataa paljon. Noh, näiden kahden viikon aikana mitä täällä olen ollut ei vettä ole satanut vielä kertaakaan ja tälläkin hetkellä lämpomittari taitaa näyttää jotain 20 asteen paremmalta puolen. Kesä Saksassa oli kuulemma todella huono tänä vuonna, mutta pääsevätpähän täkäläiset nyt sit nauttimaan lämpimistä keleistä. En valita! Ainut vaan, että eipä tullut paljon otettua kesävaatteita mukaan Suomesta lähtiessä, joten olen nyt "nauttinut" helteistä farkuissa. Varmaan pakko raahautua vaateostoksille ensi viikolla.

1 kommentti: