keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Ohi on! - Es ist vorbei!

YAY! Nyt ois sitten talvilukukausi Münsterissä paketissa. Sanotaanko, että olen tyytyväinen kaiken kaikkiaan, olisi tähän voinut ehkä yhden kurssin vielä ottaa, koska vapaa-aikaa oli aika paljon, mut eikö vaihdossa pidä ollakin?! :D Tein siis tässä loppuhuipennukseksi kielikurssin kokeen ja kolme oikiksen tenttiä.

Tenttikäytäntö on aika samanlainen täällä kuin Suomessa. Ilmoittaudut paikallisessa WebOodissa eli WILMAssa kokeisiin, tulostat vaihtokoordinaattorin mailiin lähettämän Deckblattin ja menet tenttimään kokeen Deckblattin kanssa, jonka saat takaisin todistukseksi ("Scheine") suoritetusta kurssista, kun proffa on tarkastanut kokeet ja antanut arvosanat. Kaikki kokeet, joissa minä kävin, kestivät 2-3 tuntia eli Suomen oikikseen verrattuna ne olivat suht lyhyitä. Tenttikysymykset olivat nyt vähän kurssista riippuen lyhyesti vastattavia kysymyksiä, monivalintaa, TRUE/FALSE-väittämiä, oikeustapauksia ja pikkuesseitä. Aika monipuolisesti siis.

Nyt tässä olisi vielä kaksi viikkoa laatuaikaa Saksassa, jonka jälkeen hyppään Thaimaan koneeseen ja suuntaan Bangkokiin Marin ja Annan seuraksi reissaamaan huhtikuun alkuun saakka. Toitotan tätä nyt varmaan joka tuutista, mut olen niin innoissani, että en vaan pääse siitä yli. Lauantaina kuitenkin sitä ennen on edessä reissu Kölniin Alinan kanssa, kun Shinedown nousee Live Music Hallin lauteille! Ollaan pari päivää Kölnissä ja turisteillaan kaupunkia ristiin rastiin, joten seuraavat uutiset on odotettavissa siis Kölnistä ensi viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti