keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Thaimaa - Thailand

Niinhan siina kavi, etta eipa ole tullut paljon blogiin koskettua talla reissulla ja kuvia tanne tipahtelee kirjoituksiakin harvemmin. Ehka sitten reissun jalkeen pistan kunnon kuvaplajaysta, koska nyt ei todellakaan riita aika ja karsivallisyys niiden kanssa pelaamiseen. Tietokoneella tulee istuttua lahinna nettikahviloissa, joissa tama hupi maksaa yhden tai kaksi bahtia minuuttia kohden, mutta ei tee mieli naille koneille paljon omia lomakuvia tallennella. Dropboxit kylla tiedetaan, mut anyway..

Mutta paljon on kerennyt jo nahda tassa reilun kahden viikon aikana. Rakastuttiin kaikki Bangkokiin, todella kiva ja elava kaupunki. Kaytiin kiertamassa suurimpia nahtavyyksia kuten Grand Palace, Chinatown ja buddhapatsaita. Lisaksi katseltiin kaupunkia yhtena paivana vedesta kasin kanavaristeilylla ja syotiin itsemme ahkyyn Thaimaan korkeimman rakennuksen Bayioke Towerin iltabuffetissa. Korkeutta tuolla rakennuksella taisi olla hieman paalle 300 metria, etta ihan kivathan sielta oli nakymat. Ajeltiin tuk-tukeilla kaupunkia ristiin rastiin ja pidettiin itse majaa reppureissaajien mekassa Khao San Roadilla. Rahat tuhlattiin sitten viimeistaan MBK-kauppakeskuksessa. Neljan vai viiden paivan jalkeen (kuka naita enaa laskee) otettiin yobussi Krabin rantakohteita pain. Bangkokin vilinaa on ehka jopa jo nyt ikava.

Bangkokista matkattiin todellakin yo bussilla Krabille, jossa vietettiin kaksi-kolme paivaa. Tahan mennessa ei ollut tarvinnut viela paljon suomalaisiin tormata, mutta Krabi olikin sitten, kuten oletettua, taynna maanmiehia. Meidan hostelli oli  Ao Nang Beachin lahella, joten otettiin yksi paiva longtailboat Railay Beachille ottamaan aurinkoa. Maisemat olivat kylla suoraan kuin aurinkomatkojen katalogeista. Ihatuin taalla viimeistaan thaimaalaiseen ruokaan. Se on niin hyvin maustettua ja ihanan tulista! Tosin jossain vaiheessa oli naurussa pidattelemista, kun Tom Yam-keittoa syodessa hiki kaatui paalta, itketti ja nena alkoi vuotaa. Vaitan kuitenkin nauttineeni suuresti siitakin keitosta. Namnam! Krabilla kavimme myos ottamassa vahan lahikontaktia paikalliseen kulttuuriin ja kavimme katsomassa thaiboxing-matsin. Illan ohjelmassa oli yhdeksan ottelua, joista seitsemas oli aikuisten paaottelu. Harmi vaan, etta itse paaottelu paatyi ehka 30 sekunnissa tyrmaykseen ja sita ennen oli tullut katseltua varmaan 1,5 tuntia 10-vuotiaita poikia hakkaamassa toisiaan.

Krabilta otimme laivan Koh Phi Phi:n saarelle, jota lahinna kaikki olivat kehuneet. Koh Phi Phi:lta varasimme pariksi ensimmaiseksi paivaksi bungalowin vahan "paakaupungin" sivusta ja paasimme kokemaan vahan viidakkomeininkiakin, kun illalla odotti kaarme portailla ja apinat hyppivat lahipuissa. Ja banaani kasvoi meidan bungalowin vieressa! Phi Phi:n Ao Loh Dalam Beach oli kunnon bilekeskus, jossa tuli ehka vierailtua itsekin kerran tai kaksi. Heti ensimmaisena paivana huomasi kylla, etta koko mesta on taynna ruotsalaisia turisteja ja mekin mentiin useampaan kertaan siihen samaan kastiin. Ei kehdannut oikaista, kun ruotsalaiset oli kuitenkin ihan tyylikasta porukkaa..:D Koko Phi Phi:n ajan missiona oli lahtea snorklaamaan, mutta jotenkin se saattoi painottua enemman tuonne juhlimisen puolelle. No kylla tassa kerkeaa viel snorklata! Koh Phi Phi:lla olisi ollut The Beach-leffan kuvausmaisemat, mutta ei jaksettu lahtea venereissulle sita lahtea katsomaan. Ois ehka pitany. Ensimmainen asia, joka harmittaa talla reissulla!

Tykattiin Phi Phi:sta ihan mielettomasti, mutta matkaa piti jatkaa etelaanpain ja me otettiinkin suunnaksi Koh Lanta. Lantalla saatiin taas mieleton seaview-bungalow, jonka ainoana puutteena tosin oli temppuileva ilmastointi. Kun paivalla lampotilat nousevat jonnekin lahemmas 40 astetta, on ilmastointi ihan ehdoton. Olenkin pistanyt tassa mun energiatason laskua tuon kuumuuden piikkiin. Tekis mieli kayda huvikseen hengaamassa paikallisessa k-kaupassa eli 7Eleven:issa, koska ne on niin taivaallisen viileita. Koh Lantalla ollaan vaan ladattu akkuja ja otettu aurinkoa. Huomenna meilla on tosin ihan aktionin tayttama paiva, kun lahdetaan norsuvaellukselle ja vieraillaan Koh Lantan luolilla ja vesiputouksella. Norsuja, jee!

Huomenna onkin sitten viimeinen kokonainen paiva Koh Lantalla, koska perjantaina otetaan suunnaksi Koh Ngai ja sen jalkeen Koh Mook. Noilla pienemmilla saarilla pitaisi olla myos todella hyvat snorklausmahdollisuudet koralliriuttoineen, joten siella paastaan toteuttamaan sekin missio! Eniten odotan Koh Mookin Emerald Cavea eli jotain kallion sisalla olevaa laguunia, jonne pitaa uida 70 metria luolia pitkin. Koh Mookin jalkeen matka jatkunee mita todennakoisimmin Ko Lipelle ja sielta Malesian puolelle Langkawille. Aikaa hengata Malesiassa jaa ehka kolmisen viikkoa, jona aikana nyt ainakin Langkawi ja Kuala Lumpur tsekataan. Taman hetken suunnitelmissa olisi saapua sitten Singaporeen 30.3. ja jaada sinne kolmeksi yoksi. Sitten 3.4. mulla lahteekin jo lento takaisin Saksaan.

Etta tallaista rantalomaa ja auringonottoahan tama on lahinna ollut! Olen ruskettunut.. vahan. Mutta en ole palanut, propsit siita! Jatkuva kuumuus tosiaan vasyttaa ainakin meikalaista, etta odottelen milloin mun kroppa vihdoin tottuisi tahan ilmastonalaan. Vatsataudilta olen sailynyt.. viela. Koputan nyt puuta, etta sailyisin mahdollisimman pitkaankin. Pidempaan reissaillessa kylla alkaa kaivata myos normaaleja arkijuttuja ja tietokoneella hengaaminen on mulle yksi niista. Etta antakaa anteeksi, jos naette mut facessa aina silloin talloin. Kun on maannut koko paivan 35 asteessa rannalla, niin onpa eri mukava tulla illalla viileaan nettikahvilaan tuttujen ympyroiden pariin. Opin arvostamaan Suomen oloja, infrastruktuuria ja hygieniatasoa koko ajan enemman ja enemman, on meilla asiat hyvin siella! Asia johon taalla voisi kylla tottua, on ulkona syominen. Ollaan syoty paivittain ehka kaksi kertaa ulkona, koska ruoka vaan on niin halpaa. Tosin naiden Thaimaan lomasaarien hintataso on ollut huomattavasti korkeampi kuin luulin. Lankkareilta osataan ottaa rahat pois! ;)

Kello alkaa lahenella yhdeksaa illalla paikallista aikaa ja meika on ihan finaalissa. Naurettiin just, et ei tama mitaan lomaa ole, sen verran uupuneita ollaan joka paiva. Mutta en vaihtaisi kaikkea nakemaani kylla poiskaan! Saa nahda milloin seuraavan kerran kirjoittelen, koska tama vaatii aina oman aikansa. Mutta talta eraa Thaimaa kuittaa - hengissa ollaan!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapas hyvältä! Itse kävin viime viikonloppuna Singaporessa, ja se ilmasto teki kyllä meikälle jo tiukkaa, en kyllä pärjäis viikkoa noin lämpimissä ilmoissa ilman ostoskeskuksien ilmastointia. :D Hyvää reissua ja terveisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ilmastointi alkoi pelata viime yona. Siina tosin sitten paleltiin vahan, mutta ainahan sita vaatetta saa lisaa paalle..:D Kiitos ja ihanaa vaihtoa sulle sinne Hongkongiin! :)

      Poista