maanantai 6. helmikuuta 2012

Das größte Dorf ist Düsseldorf!

Tuli perjantaina otettua siis uusinta äänestysexcursiosta Düsseldorfiin, niin ajattelin tässä nyt jakaa teille vähän maisemaa Düsselistä, missä on tullut jo vierailtua useampaan otteeseen, mutta mitä en ole vielä täällä blogin puolella oikein jakanut. Osa kuvista on otettu jo viime vuoden puolella, mutta perjantainakin oli oikein aurinkoinen päivä eikä voinut oikein muuta tehdä kuin hymyillä, kun sää sai niin hyvälle tuulelle! Siellä oli kevättä ilmassa ihan ilmiselvästi!


Düsseldorf sijaitsee Reinin varrella, jonka rannassa kulkee tuollainen kävelykatu. Reiniä pitkin kulkee vaikka minkä näköistä laivaa ja proomua ja mutkittelevaa jokea pääsi mukavasti katsomaan tuolta takaa näkyvästä 240 metriä korkeasta Rheinturm TV-tornista. Torniin pääsi huipulle suht edulliseen 3-4€ hintaan, en enää ihan tarkkaan muista, mut sinänsä ihan hauska paikka käydä, jos Düsseldorfiin eksyy.



Düsseldorfin vanha kaupunki oli suht idyllinen paikka ja siellä oli ihania pikkuputiikkeja, joissa ei tosin tullut näillä reissuilla sen enempää kierreltyä, kun ei shoppailumielessä tuolla ole tullut käytyä. Kaupungin tunnetuin shoppailukatu Königstraße tuli kyllä tsekattua, mutta liikkeiden hintaluokka oli ehkä opiskelijabudjetille hieman hintava. Sieltä löytyy siis Guccit, Diorit ja kumppanit. Kuulin Victoria Beckhaminkin shoppailleen tällä kadulla, jos tämä tieto nyt jotakuta hirveästi kiinnostaa..:D



Iiris oli kaupungintuntemuskurssillaan saanut tietää Kiefernstraßesta, joka 80-luvulla oli ollut pahamainen ja vaarallinen punkkareiden ja vaihtoehtoisten elämäntapojen katu. Tuon kadun talot on maalattu kaikkialta hienoilla graffiteilla ja seinämaalauksilla. Tänä päivänä katu on ihan turvallinen paikka käydä, kun 80-luvulla taloksi asettuneet punkkarit ovat varttuneet tavallisiksi työssäkäyviksi. Jotenkin siellä oli kuitenkin todella rento meininki. Meille moikattiin kadulla ja yhden talon ikkunasta pauhasi rokki niin, että kadulla oli meininkiä tavallisesta keskipäivästä huolimatta. Täällä kannattaa ehdottomasti käydä pyörähtämässä, jos etsii kohdetta, joka ei välttämättä kaikista matkaoppaista löydy. Huikea!










Sellainen paikka siis Kiefernstraße ja Düsseldorf! Munhan piti laittaa nyt kuulumisia Kölnistä, mut tää Düsselin postaus oli jo valmiiksi kirjoitettuna ja sain tänään loput kuvat, niin iskinpä tämän ensin. Mutta Kölnistä on siis selvitty ja hauskaa oli! Voin vielä nopsaan kertoa Kölnin ja Düsseldorfin Suomi-Ruotsi-tyylisestä suhteesta. Kölniläiset siis vihaavat Düsseldorfilaisia ja Düsseldorfilaiset Kölniläisiä. En tiedä mistä historiasta tämä kumpuaa, mutta nämä molemmat suurkaupungit ovat lähekkäin Reinin varrella ja molemmissa järjestetään suuret karnevaalit nyt helmikuussa. Kölnissä karnevaaleissa huudetaan "Alaaf!" ja Düsselissä "Helau!". Kölnissä juodaan Kölschiä ja Düsselissä Alt(bier)ia. Düsselin maamerkki on Tv-torni ja Kölnin tuomiokirkko. Missaan harmikseni tänä vuonna kaikki karnevaalit, mutta ei hätä ole tämän näköinen. Sain juuri syyn tulla vierailulle tänne ensi vuonna..:)

2 kommenttia:

  1. Hene jätät vaan sinne thaikkuihin menemättä ja vietät karnevaaleja. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. You wish. Se on erinomainen syy tulla takaisin Saksaan ensi vuonna.

      Poista