torstai 15. joulukuuta 2011

Joulumarkkinat - Weihnachtsmärkte

Iik, enää kolme päivää Suomeen! Tuntuu, että tällä viikolla on ollut ihan käsittämättömän paljon kaikkea häppeninkiä ja päivät on menny todella nopeaan. Maanantain ja tiistain keskityin ehkä jopa enemmän kouluhommiin ja keskiviikkopäivä meni pitkälti tandemopiskelun merkeissä. Kerkesin kyllä siinä jossain välissä tekemään vähän joululahjashoppailuja..:)

Eilen illalla meillä oli Common Law:n ja vertailevan oikeusteorian oppituolin pikkujoulut enkä oikein tiennyt mitä odottaa saksalaisilta pikkujouluilta. Ensin jopa epäröin josko jaksan ollenkaan lähteä vieraiden ihmisten kanssa jonnekin syömään ja puhumaan oikeudesta saksaksi. Onneksi kuitenkin otin riskin, koska ilta oli ihan mielettömän hauska!

Meitä oppituolin "työntekijöitä" oli paikalla yhteensä reilut kymmenen kappaletta ja aloitimme illan joulumarkkinoilta parilla glühwein-lasillisella. Oli hauska huomata, että suurin osa porukasta oli samanikäisiä nuoria kuin minä, joten meno oli olettamaani rennompaa! Joulumarkkinoilta siirryimme yhdessä syömään tapas-ravintolaan, josta jatkoimme vielä pariin baariin. Arvelin lähtiessäni, että ilta kestäisi ehkä jonnekin klo. 23 asti, mutta jotenkin kummasti sitä löytyi omasta sängystä taas vasta neljän jälkeen.

Kaikkein hauskinta tässä illassa oli tutustua näihin uusiin ihmisiin ja nähdä yliopistolla niin asialliset tyypit vähän irrottelemassa. Aivan eri ihmisiä! Kuvitelkaa se mun proffan sihteeri, ikää about 50 vuotta, kikattamassa parin viinilasillisen jälkeen ja iskemässä nuoria miehiä baarissa! Priceless.

Mutta asiaan! Lupasin kertoilla Saksan joulumarkkinoista, so here we go! Marraskuun lopusta lähtien Münsterinkin katukuvaan ilmestyivät ihanat, pienet, valaistut joulukojut, joissa myydään kaikkea munatotista luudanvarsiin. Münsteristä löytyy yhteensä viidet joulumarkkinat eri puolilta kaupunkia ja ne ovat avoinna joka päivä kahdeksaan tai yhdeksään asti illalla. Itse tykkään käydä tuolla kiertelemässä lähinnä iltaisin, koska silloin siellä on paljon tunnelmallisempaa. Iltaisin nuo markkinat on kylläkin aina ihan täynnä porukkaa, joten ei siellä hirveän rauhassa saa katsella.








En mä nyt oikein osaa mitään kertoa noista joulumarkkinoista, muuta kuin, että tykkään! Mun pitää aloittaa nyt henkinen valmistautuminen, koska tänään me vietetään Feuerzangenbowlea meidän WG:ssä ja mulle tän huoneen vuokrannut Caro tulee käymään. Feuerzangenbowle ei varmaan kerro teille mitään, mutta voin paljastaa, että siihen kuuluu alkoholia, tulta ja elokuva. Kerron siitä myöhemmin, jos selviän hengissä jakamaan sen teidän kanssa! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti