tiistai 6. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivä - Der Unabhängigkeitstag

Ulkomailla sitä vaan tulee jotenkin paljon tietoisemmaksi itsestään ja suomalaisuudestaan, tämä on ollut hauska huomata. Tahtomattakin kaikkia asioita tulee verrattua Suomeen ja kuinka ihanan tuttua ja turvallista meillä siellä onkaan! Ihana Suomi, on meillä hieno maa, missä asua. On paljon asioita, joita kaipaan Suomesta, mutta joita ilman pystyn hienosti elämään. Joululomalla kotiin tullessani haluan kuitenkin ensitöikseni syödä kunnon ruisleipää ja lämmittää saunan. Ja aijaijai, jouluruuista puhumattakaan!


Tänään me täällä Saksassakin vietetään Suomen itsenäisyyspäivää ja katsotaan linnanjuhlia suomalaisten herkkujen kera. Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille sinne kotosuomeen ja muuallekin päin maailmaa! :)

Apua! Melkein meinasi unohtua! Tänään Saksassa ja ympäri keskieurooppaa vietetään Nikolauksen päivää, jolloin Nikolaus eli joulupukin näköinen heppu tuo lapsille pieniä lahjoja eli lähinnä makeisia. Kuulin, että lasten tulisi vastalahjaksi laulaa tai muuten ilahduttaa Nikolausta. Minäkin löysin tänä aamuna huoneeni oven vierestä suklaapukin, niin kiltti olin ollut! (Kämppikseni Sven oli päättänyt siis muistaa meitä..:))

1 kommentti:

  1. Meikäkin sai nikolauspukin, mutta sain sen mun kaverilta jo päivän etuajassa! :D

    VastaaPoista