sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Belgialaisia erikoisuuksia! - Belgische Spezialitäten!

Eihän tästä ole kulunut varmaan kuin kaksi tai kolme viikkoa, kun kävin moikkaamassa Sarkkua ja Tainaa Brysselissä, mutta saan vasta nyt heitettyä ulos raportin tästä reissusta. Täältä ei tosiaan ole Brysseliin matkaa kuin kivenheitto, mutta junien kanssa sompaillessa sai sinnekin matkustaa kuitenkin kuutisen tuntia. Aivan mahtava pitkä viikonloppu tuli vietettyä hyvässä seurassa ja tuli jopa fiilis, että olisi ulkomailla, kun en sitten hönkäsen pöläystäkään muistanut kahden vuoden ajan opetellusta ranskan kielestä..


Tässä varsin kattava kuvapläjäys Brysselistä ja noin tunnin junamatkan päässä sijaitsevasta, UNESCO:n maailmanperintökohteisiin lukeutuvasta Bruggen kanavakaupungista, jonne päätettiin heittää reissu lauantaina. Ensimmäisessä kuvassa kuitenkin komeilee Brysselin oikeustalo, joka näin oikkareiden piti käydä tietenkin tsekkaamassa. Alla taasen näkymää Grand-Placelta eli keskustorilta, joka oli puettu jouluasuunsa. On se vaan kaunis paikka! Ja huomatkaahan toi Lapin yliopiston logo...



Perjantaipäivän missio oli lähteä käymään Neuhausin suklaa-outletissa (kuinka hyvältä toi kuulostaa?!), jonne ajettiinkin metrolla niin pitkälle kuin rataa riitti ja jatkettiin matkaa vielä kävellen. Odotus palkittiin, sillä tuolla outletissa sai maistella lähestulkoon kaikkia suklaita auki olevista rasioista. Voin kertoa, että ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen oli kyllä jo suklaanhimo varsin hyvin tyydytetty. Koko viikonloppu oli kyllä taas sellaista herkuttelua, että ei järkeä. Pitihän sitä maistaa myös nimittäin paikallinen erikoisuus eli kunnon rasvaiset ranskalaiset. Miksi kaikki hyvä on aina niin epäterveellistä?






Pissaava poika eli Manneken Pis piti tietenkin käydä taas tsekkaamassa. On se vaan hienoa, että noin pieni patsas voi olla niin suuri nähtävyys. Manneken Pissiä vastapäätä sattui sijaitsemaan samanniminen, harvinaisen viihtyisä kapakka, jossa käytiin juomassa jo viime kerralla hyväksi todetut Kwak-oluet. Noi lasit on aivan mahtavat ja itse olutkin mielettömän hyvää. Ja tämä hei tulee mun suusta, joka ei koskaan ennen oluesta tykännyt. Täytyy muuten harmikseni myöntää, että noi belgialaiset oluet upposivat muhun paremmin kuin saksalaiset. Pitääkö tässä rueta taas hakemaan juomista rajan takaa?




Ja hei, jotta ei mene kaikki kreditti Manneken Pissille, niin kerrottakoon, että Brysselistä löytyy myös pissaava tyttö eli Jeanneken Pis sitä kaikkein pahinta turistibaaria, Deliriumia vastapäätä (Delirium muuten meinaa juoppohulluutta). Delirium kuitenkin vastasi ainakin allekirjoittaneen käsitystä hyvästä baarista ja viihtyihän tuolla jokunen muukin kuin meidän seurue.. Tainan kehotuksesta oli pakko tietty maistaa maailman parhaaksikin olueksi valittua Delirium Tremensiä. Lasi tuossa huijaa, Tremenssiä se oli vaikka siinä Noël lukee.




Koko lauantaipäivä meni sitten tosiaan Bruggen kaupunkia ihaillessa. Aivan mahdottoman ihana paikka, vaikka olikin täynnä turisteja. Junaliputkaan eivät kustantaneet Bruggeen kuin 13,80 meno-paluu, että tässä kyllä saa rahoillensa vastinetta. Ja Bruggessa pääsin vihdoin käsiksi belgialaisiin vohveleihin. Heaven! Olisihan näitä ollut tarjolla joka kadunkulmassa Brysselissäkin, mutta onnistuin pitämään näppini erossa.. tähän asti. Jos joku menee Belgiaan eikä maista näitä herkkuja, niin on kyllä tehnyt koko reissun ihan turhaan!







Viime kerralla Brysselissä käydessäni onnistuin missaamaan Atomiumin, joten virhe piti korjata tällä kertaa. Sunnuntaina kulutimmekin varmaan tunnin metrossa istuessa, jotta pääsin ihailemaan kyseistä monumenttia kymmenisen minuutin ajan ja räpsimään pakolliset valokuvat. Pahimmat turisteilut eli pakolliset posetukset Euroopan komission rakennuksen, Berlaymontin edessä jätin kuitenkin väliin.




Että sellainen reissu länsinaapurissa! Mä kyllä jotenkin tykkään Brysselistä, vaikka suurkaupungeissa on aina omat huonot puolensa. Mun pitäis väsätä tässä vielä postausta Münsterin joulumarkkinoista ja yritän tehdä sen tämän viikon aikana, sillä ensi sunnuntaina lennän jo kotosuomeen jouluksi! Minne se syksy oikein meni?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti