tiistai 4. lokakuuta 2016

Polkupyörä ja petauspatja

Eilen Saksassa vietettiin Saksojen yhdistymisen vuosipäivää (Tag der deutschen Einheit), joka sattuu muuten olemaan tietääkseni Saksan ainoa kansallinen liputuspäivä. Se oli myös tietenkin kansallinen vapaapäivä, joten saksalaiset viettivät jälleen kerran pidennettyä viikonloppua. Näitä arkivapaita täällä Saksassa kyllä riittää ja varsinkin toukokuussa on yleensä vaikea löytää yhtään täyttä viikkoa, kun jokaiselle viikolle sattuu jokin uskonnollinen pyhä tai muu juhlapäivä.

Täällä on vierähtänyt jo kohta kolme (!) viikkoa ja yliopiston preppauskurssi alkaa parin päivän jälkeen olla taputeltu. Sitten on vielä yksi viikko lööbailua orientaatioviikon merkeissä ja 17.10. alkaa vihdoin yliopiston luentokausi. Alan jo toden teolla odottaa sitä, sillä tuntuu, että en ole viimeiseen kahteen kuukauteen tehnyt oikein mitään. Työelämässä tottui sellaiseen säännölliseen rytmiin ja nyt kun pudottauduin hetkellisesti siitä oravanpyörästä, niin poden oikein huonoa omaatuntoa toimettomuudestani. Mutta lohdutan itseäni kuitenkin sillä ajatuksella, että kohta saan kiusata aivonystyröitäni oikein toden teolla.

Yliopiston preppauskurssi on ollut ihan mukava pehmeä aloitus paluuseen koulun penkille ja olen päässyt tutustumaan muihin ulkomaalaisiin tutkinto-opiskelijoihin. Suurin osa heistä tulee Kiinasta tai muualta Aasiasta ja Itä-Euroopasta. Meitä muualta tulleita on sitten muutamia, mutta kokonaisuudessaan ryhmä on ollut oikein mukava.

Meillä oli viikonloppuna ajatus lähteä käymään Hollannin puolella Enschedessä kaupoilla, mutta koska minä en ole vielä saanut Semestertickettiäni (ja koska piti valmistella preppauskurssin kotitehtäviä), pysyttiin me koko pitkä viikonloppu Münsterissä. Eilen käytiin taas ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa elokuvissa katsomassa tällä kertaa Bad moms ja tietenkin Saksaksi! Tämäkin ottaa vähän koville meikäläiselle, kun kaikki elokuvat dubataan leffoihinkin. Näytöksiä löytynee kyllä originaaliversioinakin, mutta niitä on kuitenkin huomattavasti vähemmän. Ja huomasinpa, että Bridget Jonesin babykin tulee täällä vasta 19.10. ensi-iltaan, kun se Suomessa on ollut ohjelmistossa jo syyskuun puolivälistä lähtien. No, sitä odotellessa!

Muita mainitsemin arvoisia asioita lienevät muun muassa se, että saatiin lauantaina meidän tilaama petauspatja sänkyyn ja ostin ensi kertaa elämässäni itse oman, uuden polkupyörän! Olen saanut jo käännettyä Nilsin suomalaisten tyynyjen kannattajaksi ja pehmeämpi sänkykin sai positiivisen vastaanoton. Polkupyörän sen sijaan pystyin hakemaan vasta tänään ja pääsen huomenna testailemaan sitä neitsytmatkalla yliopistolle. Helsingin pyöräilyonnettomuuksien innoittamana olen saanut nyt päähänpinttymän hankkia pyöräilykypärän, joten pitänee sellainen vielä jostain kaupasta kaivaa. Münsterissä pyöräily on aivan oma lukunsa ja pyöräilijöitä on liikenteessä niin paljon, että luulen tuon kypärän olevan ihan hyvä hankinta!

Muuten tulevalle viikolle on suunnitelmissa vain preppauskurssia ja viikonloppuna on ajatus treffailla jälleen Nilsin kaverien kanssa. Ollaan monesti mietitty jo reissua ihan Lappiin Lappiin tällä porukalla ja tämä ajatus on taas heitetty ilmoille ja viikonloppuna vähän katsastellaan saataisiinko tämä reissu viimein toteutettua. Siinähän voisi olla visiitti Rovaniemellekin tiedossa taas pitkästä aikaa! Lisäksi bongattiin Nilsin kanssa kaupungilla kävellessä uusi burger -ravintola, joka kutsui aika vahvasti ohikulkijaa...

Kuvat puuttuvat edelleen, koska olen niin laiska kuvaaja, mutta yritän parantaa tapani mahdollisimman pian (ennäepahaaapinahymiö).

2 kommenttia:

  1. Tähän olisi sopinut kuvitukseksi se teidän pyöräilykypärä-selfie! xD

    VastaaPoista