sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Sunnuntaikävelijät

Taas yksi viikko takana ja ensimmäiset luennotkin on jo selätetty. "Kouluviikko" meni ohi nopeasti ja tähän mennessä olen onneksi vielä suhteellisen kartalla opintojen suhteen. Kaikki on kuitenkin vielä kovin alussa, joten katsotaan miten se opiskelu tästä lähtee taas rullaamaan!

Perjantai-illan ohjelmaan kuului suunniteltu visiitti japanilaiseen ravintolaan Nilsin kavereiden kanssa. Itse olin alussa vähän skeptinen tämän ravintolavalinnan suhteen, sillä olen syönyt sushia ravintolassa about kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla meinasi oksupoksu nousta suuhun. Näistä aikaisemmista kokemuksista viisastuneena en tällä kertaa kuitenkaan tilannut merilevää sisältäviä susheja, vaan keskityin nigireihin ja muihin herkkupaloihin. Täytyy nyt pyörtää sanoja ja myöntää, että kyllä se sushi maistuu, kun vaan löytää ne suosikit sieltä! Ja listalta löytyi onneksi sushin lisäksi vaikka mitä muutakin maisteltavaa.

Tämä ravintola toimi muutenkin aika jännällä konseptilla, sillä iltaisin siellä on tarjolla vain noin 20 euron hintainen buffet, johon hintaan saa tilata listalta mitä tahansa niin paljon kuin maittaa. Tilaaminen tapahtui pöytäkunnittain tabletin avulla, jolla jokainen sai valita itselleen kuusi eri ruoka-annosta. Uuden tilauksen pystyi tekemään aina 15 minuutin välein ja jotta mässäilyn kanssa ei menisi aivan överiksi, syömättömistä annoksista joutui maksamaan "sakon". Meidän pöytäkunnalle tosin maistui niin hyvin, että yhtään sakkoa ei tainnut tulla maksettavaksi. Parasta tässä konseptissa oli ehkä se, että annokset olivat pieniä ja näin pääsi maistamaan paljon erilaisia makuja. Lisäksi ruokailu ei ollut perinteiseen tyyliin ohi puolessa tunnissa, vaan viivyttiin herkuttelemassa jopa kolme tuntia.


Tämä viikonloppu vietettiin taas ihan kotosalla ja lauantaina käytiin pyörimässä kaupungilla ja metsästämässä Nilsille uutta talvitakkia. Minun ostoslistalta löytyi sen sijaan uusi reppu (uskokaa vaan, mutta reppu voittaa olkalaukun 6-0 pyörällä kulkiessa ja Münster on pyöräilykaupunki, jos mikä!), mutta päädyin tilaamaan sen kuitenkin netistä, koska ei tästä kaupungista mieleistä löytynyt. Vaikka Münster onkin saksalaisella mittapuulla katsoen vielä pieni suurkaupunki (noin 300 000 asukasta), niin lauantaisin keskusta on kyllä tupaten täynnä väkeä. Tämä johtunee osittain siitä, että Saksassa kaupat pysyvät visusti kiinni sunnuntaisin, joten viikonlopun shoppailut tulee tehdä lauantaina. 

Kauppojen sunnuntaiaukioloista onkin tulossa äänestys ja minullekin putosi postiluukusta äänestyslipuke! Vastarinta sunnuntain aukiolojen vapauttamiselle on kova ja kaduille onkin ilmestynyt viime aikoina kyltit, joissa vaaditaan "sunnuntain jättämistä rauhaan". Olenkin nimennyt saksalaiset sunnuntaikävelijöiksi, sillä kauppojen ollessa kiinni sunnuntaisin ihmiset lähtevät koko perheen voimin päiväkävelylle ja pysähtyvät ehkä läheiseen kahvilaan päiväkahville siinä lomassa. Tänään Münsteriä hemmoteltiin sumuisen aamun jälkeen mitä kauneimmalla syyspäivällä ja suosituimmilla kävelyreiteillä oikein pukkasi ruuhkaa, kun saksalaiset olivat lähteneet yhdessä ulkoilemaan. Sinne vain sitten itse jatkoksi!


Viikonloppuna otin myös taas saksalaista keittiötä haltuun ja tein ensimmäistä kertaa saksalaista versiota hernekeitosta (Erbseneintopf). Se on hieman monipuolisempi versio suomalaisesta hernarista ja siitä tuli ihan törkeän hyvää! Onneksi tein kerralla kaksi kattilallista, niin voidaan nauttia täst vielä huomennakin. Tarkoitus oli kokeilla vihdoin myös lehtikaalisipsejä, mutta niiden tekeminen jää kuitenkin vielä ensi viikkoon. 

Nyt jatkan täällä Voice of Germanyn katsomista, jossa Sunrise Avenuen Samu Haber naurattaa katsojia yhtenä tuomareista. Samu vetää koko show'n jollain englannin ja saksan sekoituksella, mutta se tuntuu uppoavan ihan hyvin saksalaisiin. Postauksen kuvat ovat muuten minun sunnuntaikävelyltä tästä meidän asuinkorttelista. Ihan noin prameassa talossa me ei asuta, mutta tätä silmäniloa löytyy kuitenkin läheltä.

1 kommentti:

  1. Ootko jo tehnyt lehtikaalisipsejä? Muistaakseni kaverini kertoi tän ohejeen: pyörittele lehtikaali silppu ruokaöljyssä ja pienessä määrässä suolaa. Levittele pelille ja laita uuniin 180 asteseeen noin 8minsaksi. Ota pois kun ovat rapsakoita, mutta vielä vihreitä!

    VastaaPoista