sunnuntai 22. tammikuuta 2017

New year, new me

Nyt se tulee. Nimittäin se "new year, new me" -shit! Ajattelin, että jos sanon nämä julkisesti ääneen, niin ehkä minulla on suurempi motivaatio myös pitää lupaukseni. Toivoa sopii!

1. Karkkilakko

Ennen joulua ja sen aikana makeisten kulutus kasvoi aika eksponentiaalisesti tässä kotitaloudessa ja lähinnä allekirjoittaneen toimesta. Kaikkien sattumusten kautta minulla oli kolme suklaakalenteriakin, jotka tuli tietenkin tyhjentää ajallaan... Senpä takia otin nyt pitkästä aikaa haasteekseni laittaa karkit pannaan niin pitkäksi aikaa, kun siltä tuntuu. Nyt jo kolme viikkoa takana eikä tee vielä tiukkaa. Ehkä tämän lakon pointtina on vähentää sokerin kulutusta ylipäänsä eikä vain korvata karkkia sokerimuroilla, leivonnaisilla tai vastaavilla. Paljastan tässä sen verran, että ensimmäinen sortuminen on jo takana (vain yksi kerta!), mutta eipä tämä lakko tähän kaadu. Viikonlopuiksi sallin itselleni kuitenkin saksalaisen aamupalaherkun eli sämpylän voilla ja kirsikkamarmeladilla. Nam!

2. Detox -kuuri

Minulla on lojunut jo kohta vuoden päivät Detox -kuurin ohje kaapissa odottamassa kokeilua. Juurikin samoista syistä kuin olen päättänyt olla karkkilakossa ajattelin myös tehdä kehon puhdistuksen ja mielellään jättää vaikka alkoholinkin kokonaan pois joksikin aikaa. Minun ruokavalio on täällä Saksassa ehkä hieman raskaamman puoleinen kuin taannoin Suomessa ollessani jo pelkästään siitä syystä, että Saksassa ei tunneta kevyt -versioita maitotuotteista eikä kaiken maailman proteiinirahkoja, joita Suomen kauppojen hyllyt tursuavat ja nyt ruokaa tulee laitettua kahdelle ihmiselle, joista toisenkin ruokatoiveet tulee ottaa huomioon. Se mikä maistuu minulle, ei välttämättä maistu hänelle ja kahden eri ruoan tekeminen on nyt vaan liian kallista ja aikaavievää. Mutta sain Nilsinkin houkuteltua tälle detoxille ja viikko tai kaksi tällä nyt yritetään sinnitellä.

EDIT: Tämän tekstin kirjoittamisen jälkeen kokeiltu on ja luovutettu kahden päivän sinnittelyn jälkeen. Säälittävä yritys. Mutta antoi potkua rukavalion keventämiseen ja rahkat ovat löytäneet jälleen jääkaappiin! Uusi vuosi 1 - Heini 0.



3. Kayla Itsinesin BBG

En ole Saksassa vielä tähän päivään mennessä ottanut salikorttia ihan budjettisyistä ja siksi, että täällä kuntosalien ryhmäliikuntatarjonta on huomattavasti suppeampaa kuin Suomessa. En ole niin hc salilla kävijä, että lähtisin huhkimaan pelkästään kuntosalille, vaan haluaisin siihen vaihteluksi bodypumppia, spinningiä tai kahvakuulaa. Senpä vuoksi aloitin jo viime syksynä Kaylan bikini body guiden ja vedin sen kerran läpi ihan kotioloissa ja kotivälinein. Tätä varten ostin jumppamaton ja pari kahvakuulaa ja näillä mennään. Salipenkin korvaa välillä tyhjä kaljakori ja käsipainoina toimii täytetyt vesipullot. Oikeisiin käsipainoihin voisi kyllä kohta panostaa, sillä nuo vesipullot ovat auttamatta liian kevyet. Mutta BBG saa kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan hien pintaan ja nostaa niin kestävyys- kuin lihaskuntoakin. Ja puolen tunnin treenin skippaamiseen ei oikein löydy edes tekosyitä, joten aina sitä saa itsensä jatkamaan, vaikka ei aina huvittaisi. Tänä vuonna siis tavoite vetää BBG vielä pari kertaa putkeen läpi.

4. Uinti

Ollaan monesti mietitty jotain yhteistä harrastusta meille ja nyt päätettiin vihdoin aloittaa uintiharkat yhdessä. Nilsin polviäksidentin jälkeen sopivan urheiluharrastuksen löytyminen ei ole ollut niin yksiselitteistä, mutta uinti sopi meistä kummallekin, joten tänään suunnattiin jälleen altaalle. Bikinit tuli testattua jo edellisellä kerralla huonoksi vaihtoehdoksi noin kuntouimiseen, joten kävin tällä viikolla noutamassa itselleni alennusmyynneistä oikein kunnon Speedon ja vielä ihan suomiväreissä! Täytyy sanoa, että uimapuvut ovat hieman kehittyneet siitä, mitä ne silloin olivat, kun minä olen viimeksi kokouikkarin ostanut. Sehän päällä tuli melkein slimmi olo, kun materiaali oli niin tukevaa. Kylläpä nyt kelpaa polskutella altaassa. Jos minulla on siis ensi kertaa nähdessämme Hanna-Maria Seppälän hartiat, niin nyt tiedätte miksi.



5. Juoksu

Joskus mietin miten olenkaan tyhmyyksissäni onnistunut jättämään tämän harrastuksen pois, jota ennen tuli tehtyä lähes joka päivä. Olen tässä vitkutellut lenkille lähdön kanssa, koska talvi, mutta tätä tekosyytähän minulla ei täällä ollessa oikeastaan edes ole, koska lenkkipolut ovat sulat ja pakkasasteitakin on kylmillä säillä maksimissaan noin 5 astetta. Kaukana on se suomalainen sisu, jolla juostiin (lue liukasteltiin) Rovaniemellä juoksuporukalla niin peilikirkkailla jäillä kuin 15 asteen pakkasellakin. Kesälukukauden alkaessa otan tavoitteeksi ilmoittautua yliopiston juoksuporukkaan, niin tulee liikunnan lisäksi kaupan päälle vähän paikallisten kanssa sosialisoitumista.

6. Käytös

Ööh, siis minäkö muka kärsimätön? Niin ainakin tuon saksalaisen puoliskon mukaan. Kärsimätön ja esitän kuulemma asiani liian suoraan bzw. epäystävälliseen sävyyn. Jos olen suomeksi tottunut pyytämään jotain tyyliin "Annatko sen veitsen?", joka sinänsä kuulostaa neutraalilta, töksäytän  saksaksi liian usein "Gib mir das Messer." eli " Anna se veitsi." "Könntest du mir bitte das Messer geben?" on vaan niin pitkä lause tuon kolmisanaisen ja tehokkaan suomalaisen vastineen rinnalla. Argh. Kuulostaa mitättömältä, mutta tästä teemasta keskustellaan oikeasti usein meidän kotitaloudessa! Lisäksi lupaan ja vannon (lue yritän) vähentää tätä naisille (?) tyypillistä pienistä asioista suuttua tupsahtamista, johon saksalaisilla on ihan sopiva verbikin: rumzicken. Sitä ein bisschen weniger tänä vuonna, kiitos.

Melko kliseisethän nämä lupaukset ovat, mutta jotenkin olen (vielä) tällä hetkellä todella motivoitunut pitämään niistä kiinni ja toteuttamaan kaikki pääni sisällä olevat visiot. No, olipa miten oli, ehkä kuitenkin parempi, että näitä visioita ylipäänsä on kuin että niitä ei olisi!
Teitkö sinä uuden vuoden lupauksia?

1 kommentti:

  1. No huhu mitä lupauksia! Kuinka tiukka toi detox oikein oli? Ei olis uskonut, että noin luovutat, mutta semppiä noihin muihin tavoitteisiin. Pitäs ehkä kunnolla miettiä noita tavoitteita itsekkin!

    VastaaPoista